Haberler

Twitter 140 karakter sınırını kaldıracak mı ?

twitter-140-karakter-sinirini-kaldiracak-mi

05.01.2016

İddialara göre Twitter, 140 karakter kısıtlamasıyla ilgili bir değişiklik yapmak üzere. Twitter'ın kuruluşundan bu yana uyguladığı 140 karakter sınırını arttırabileceği bildirildi.

En çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformlarından olan Twitter, sayfasına getireceği yenilik ile gündeme geldi.

Twitter, kullanıcılarının paylaşımlarında 140 karakter sınırının kaldırılabileceği iddiaları ile gündeme geldi. Twitter resmi olarak bir açıklamada bulunmadı. Fakat Twitter’ın kurucu ortağı ve CEO’su Jack Dorsey'in 140 karakter sınırlaması ile ilgili bir tweet yayınladı. Dorsey açıklamasında 140 karakter sınırlamasının twitter akışı için önemli olduğunu, bir değişikliğe gidilebildiğinde de bu akışı bozmayacak bir şekilde değişikliğin yapılacağını belirtti. Karakter sayısının 10 bine kadar çıkarılabileceği konuşulurken, görünümün değişmemesi ve sınırlı karakterli paylaşımlardan kazanılan hızın kaybedilmemesi için “tıkla genişlet” diye adlandırabileceğimiz bir sistemle paylaşılan tweetin tamamına ulaşılabileceği öngörülüyor. Twitter yetkililerinin mart ayından önce karakter sınırını kaldırmak için herhangi bir çalışmada bulunmayacakları da verilen bilgiler arasında.

Bazı kullanıcılar uzun metinlerin sıkıcı olabileceğini ve haber akışını yavaşlatacağını düşünürken, bazı kullanıcılar ise kendilerini daha rahat ifade edebileceklerini düşündükleri için olabilecek değişiklikten memnun görünüyor. Uygulamanın kesinliği ile ilgili daha ayrıntılı açıklamada yetkililer tarafından henüz yapılmadı.