Haberler

Instagrama Sticker ve Hands-Free Video Özelliği

instagrama-sticker-ve-hands-free-video-ozelligi

28.12.2016

Instagram geçtiğimiz günlerde, yeni güncellemeler ile karşımıza çıktı. Bunlardan ilki Instagram stories kısmına getirilen yenilik. Bu yeniliğe göre; paylaştığınız hikayenin ardından üst tarafta bulunan emoji ekleme bölümüne girdiğiniz zaman toplamda 18 sticker görülebilecek, her biri hikayeye eklenip üzerine tıklandığında farklı biçimlere de girebilecek. Bunların yanı sıra, konum, hava durumu ve saat paylaşımını stickerlar aracılığıyla da yapılabilecek.
Bir diğer özellik ise; 'hands-free' yani “eller serbest” adı verilen video çekme tekniği. Önceden kullanıcılar hikayelerine bir video eklemek istediklerinde ellerini ekrana basılı tutmak zorunda kalıyorlardı. Bu özellik ile birlikte Instagram kullanıcıları video çekerken ellerini kayıt butonuna basılı tutmak zorunda kalmayacaklar. Yalnızca başlatırken ve bitirirken kayıt butonuna dokunmak yeterli olacak. Bunun yanı sıra hikayelere daha uzun metinler eklenebilecek.
Tüm bunların yanında iOS kullanıcıları geçmiş 24 saat içindeki tüm hikayelerini tek bir video olarak kaydedebilecek. Bu özellikler son Instagram sürümü ile birlikte iOS ve Android kullanıcıları için yayınlanacak.